NOLANSTUDIO
ARCHITECTURE & DESIGN
Collier BackYard Render-website edit .jpg

Collier Residence

Collier Residence

Sited on a prominent corner in the Historic Zilker Neighborhood of Austin, Texas this addition and remodel to an existing single story residence delicately amplifies a modern character to what was a traditional house.  The location of the addition and carport are responsive to the existing heritage trees on the lot, and work to create an outdoor courtyard area easily accessible from the dining room and kitchen.  Low concrete walls and bright vegetation provide a soft boundary to the outdoor spaces and help break any noise from the adjacent street. The new master bedroom is located to the rear of the house providing direct access to a private deck and large backyard area.  A large dormer with window helps add an abundance of natural light to the master bathroom and closet area.  On the exterior of the house a mix of painted and natural wood siding, wood soffits, metal roofing, concrete walls and steel planters provide a contemporary palette for the residence.